Düz Tabanlık’ta Minimal İnvaziv ile Tanışın
Düz tabanlık, ayak cerrahisinin en önemli problemlerinden biridir. Düz tabanlık ameliyatı sırasında, aslında hastalarımızda birden fazla işlemi bir arada gerçekleştiriyoruz. Aşil tendonunun uzatılması, topuk kaydırma işlemi, kavisi oluşturmak için yapılan kemik kesileri ve tendon transferi gibi cerrahiler, düz tabanlık ameliyatının temel parçalarını oluşturmaktadır.
Minimal Invaziv ile Kapalı Yöntemlerde Görülen Avantajlar
Burada klasik yöntemde yani açık yöntemde cildin iyileşme problemlerinin olması alçı içerisinde topuk bölgesinde hastanın huzursuzluk hissetmesi ya da topuk bölgesindeki yara nedeniyle alçı üzerindeki basıncın artması gibi muhtelif sorunlar kapalı yöntemleri için geçerli olmuyor.
Kapalı yöntemlerde hastada alçının içindeki konforun artması, yara iyileşmesi ve enfeksiyon riskinin azalması ve hastanın yoğun bir ameliyat geçirirken bir bölgedeki ameliyat bölgesinin kısaltılması hasta için düz tabanlıkta en büyük avantajları oluşturuyor.
Hızlı Yara İyileşmesi
Kısa Ameliyat Bölgesi
Alçı İçerisinde Konfor
Yok Denecek Seviyede Enfeksiyon Problemleri
Düz Tabanlıkta Minimal İnvaziv Kapalı Yöntem Nasıl Çalışır?
Günümüzde kapalı cerrahilerin gelişmesiyle birlikte, düz tabanlık ameliyatının bir bölümünü kapalı yöntemlerle gerçekleştirebiliyoruz. Topuk kaydırma ameliyatı olarak adlandırdığımız, topuk kemiği üzerinde kesi yaparak kemiği doğru pozisyona getirme işlemi, artık elimizdeki enstrümanlar sayesinde kapalı olarak yapılabiliyor.

Hem Daha Hızlı, Hem Daha Sağlıklı
Ameliyathanede röntgen cihazı yardımıyla topuğun kesilecek bölgesi işaretlendikten sonra, elimizdeki özel hazırlanmış cihazlarla 1 santimetrelik küçük bir kesi yaparak topuk kemiğine giriyoruz. Bu kesi ile topuk kemiğini belirli bir açıyla kesiyoruz. Kemiği kestikten sonra, kaydırma işlemini yaparak doğru pozisyona getiriyoruz. Ardından, iki adet vida ile topuğu sabitlediğimizde, hastanın iyileşme sürecinde büyük bir avantaj sağlıyoruz.
Ücretsiz Bilgi İste